miercuri, 16 mai 2012

Oregano Oil-ulei concentrat de Oregano cu efect antibiotic


Oregano Oil CaliVita-ulei concentrat de Oregano cu efect antibiotic natural
Oregano, planta perena, folosita cel mai adesea ca si condiment, se recomanda a fi folosita zilnic, in scopuri medicale.
Planta Oregano are proprietati fantastice, care erau cunoscute inca din antichitate,folosita  atat  intern cat si extern, pentru rezolvarea unor probleme de sanatate.
Denumirea oregano vine din limba greaca, oregano insemnand  munte, iar ganousthai, delicatesa.
La ramani, oregano este cunoscut sub denumirea de sovarf.
In traditia populara frunzele uscate de sovarf ,  amestecate cu unt sau untura se    foloseau pentru ungerea bubelor.Cu ceai din flori de sovarf se faceau spalaturi pentru dureri de masele si contra mirosului neplacut al gurii. Contra astmului si gastritei se  prepara un ceai cu planta intreaga, iar im potriva bronsitei, ceai de sovarv amestecat cu podbal.
Origanum Vulgare este o specie aparte care are un continut bogat in uleiuri volatile si proprietati excelente in mentinerea sanatatii.
Oregano nu  este doar o planta aromata, aceasta specie aparte are diverse intrebuintari in caz de febra, diaree, voma, micoze sau hepatita. Cei care au folosit pentru prima data uleiul de Oregano si i-au recunoscut proprietatile sunt vechii greci si chinezii. Egiptenii considerau Oregano o planta sacra a lui Osiris.
Oregano contine uleiuri volatile, timol, bomeol, carvacrol, carora li se datoreaza excelentele sale efecte antimicrobiene. Contine flavonoide, care sunt antioxidanti puternici ce protejeaza celulele impotriva efectelor novice ale radicalilor liberi.
Oregano contine acid  rozmarinic, steroli, vitaminele A si C, minerale. Spre deosebire de planta uscata, in uleiul de oregano substantele active sunt foarte concentrate.
Uleiul concentrat de Oregano de la CaliVita este un produs terapeutic natural cu o larga intrebuintare atat interna cat si externa, oferind beneficii numeroase atat in afectiunile de natura microbiana, fungica,  parazitara, cat si in ameliorarea problemelor tesutului cutanat (piele, mucoase, par, unghii), contine  carvacrol, timol si borneol, flavonoide, acid rozmarinic, terpenoizi, steroli, vitamina A si C, minerale , substante cu proprietati antivirale, antibacteriene, antifungice si antiparazitare.
Uleiul de Oregano poate fi folosit in mod eficient in caz de raceala si dureri de gat.
Acidul rozmarinic din componenta Uleiului de Oregano are un efect antiinflamator cu rol inhibitor al enzimei ciclooxigenaza 2 similar cu ibuprofenul, aspirina si naproxenul.
Uleiul de Oregano este tratament natural deosebit de eficient impotriva parazitilor intestunali (giardia), fara efecte secundare.
Ajuta la fluidizarea mucusului din plamani si eliminarea spasmelor bronhiale.
Actioneaza eficient impotriva bacteriilor din genul Salmonella, Escherichia Coli,
Staphylococcus Aureus si Klebsiella Pneumoniae, Candida Albicans.

Poate fi folosita atat  intern cat si extern in cazul vanatailor sau muscaturilor de insecte, solutia diluata fiind folosita ca apa de gura sau ca inhalant.

In cazul intepaturilor de insecte sau altor iritatii si se maseaza usor pana patrunde in profunzime.

Se pot utiliza cateva picaturi in sampoane, inainte de spalarea parului, in caz de scalp infectat cu fungi sau existenta matretei.
Uz intern 4-8 picaturi  intr-un pahar cu apa
Uz extern, aplicatii direct pe zona afectata de 1-2 ori pe zi.

Oregano Oil este recomandat

  Antibiotic natural
  Antibacterian
  Giardioza(giardia, lambrii)
  Candidoza interna si externa
  Parazitoza intestinala
  Bacteriurie
  Infectii
Acnee
Dezinfectant la nivel de epiderm
Infectii de tract urinar
Cistita
Aparat respirator(afecctiuni pulmonare)
Bronsita
Emfizem pulmonar
Astm bronsic
Amigdalita(pusee recurente)
Febra
Gripa , guturai, raceala , viroza
Tuse
Bronhopneumopatia obstructive cronica
Abces
Faringita-inflamatia acuta a faringelui
Dureri de gat(amigdalita)
Aerofagii
Balonari
Balanita
Infectii ale pielii capului
Alopecia(caderea parului)
Chelie(prevenire)
Matreata


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu